04.09.2017

Fresh information. Secure world. Community Spirit


Компанија QuBit организује конфренцију QuBit Cybersecurity Conference Belgrade 2017, 18 и 19. октобра у Хотелу Crown Plaza у Београду. Конференција QuBit Cybersecurity Conference Belgrade 2017 је догађај који окупља професионалце из света cyber security, те је водећи догађај cyber security региону.


Друштвене мреже су нераздвојни дио свакодневног живота, но будите опрезни! То није само идеалан начин за успостављање и одржавање веза између људи, већ је и савршено ловиште за све нелегалне активности.

Људи су потенцијално рањиви на друштвеним мрежама, највише због људског повјерења. Cyber приетњу не чини више само клик на неки линк или преузимање опасног садржаја. Данас постоје многе нове врсте опасности, као што су заражени огласи, malware, ransomware, а и све остале врсте опасности које могу штетити дигиталном здрављу корисника. Када се криминалцима омогући приступ зараженом рачуналу, то је као да имају приступ цијелом вашем суставу. Могућа је инсталација специјализираног софтвера за читање и спремање корисничких имена и лозинки. Ben Herzberg, менаџер истраживачке групе Имперва, из Израела, одржаће презентацију на тему „Phishing As A Service” У свом излагању он ће детаљно објаснити фишинг кампању и показаће нове начине како се syber цриминалци учвршћавају у компромитоване сервере за нижу цену. Кампања стартује, најчешће од компромитованих web сервера и дистрибуира све врсте вируса укључујући ransomware. Биће приказани различити алати коришћени за компромитацију web сервера, фишинг пларформе које се нуде као сервице, финансијске мотивације и пословни модели фишинг. Биће такође и речи о значају дељења високо поверљивих информација о фишинг кампањама и групама cyber крималаца .

Cyber сигурност није само ограничена на друштвене мреже и на њихову приватност. Током два дана QuBit конференције у Београду фокус ће бити на свим најважнијим подручјима и темама у цyбер сигурности, као што су: обавјештајне, техничке сурадње, успостављање боље комуникације и вјештина у подручју cyber сигурности на међународном нивоу, правне и организацијске информације. Говорници ће приказати практичне примјере кроз студије случајева, те ће бити одржане расправе на многе занимљиве теме.

Vladisla Iliushin, Avast Hacker из Чешке, ће отворити технички и обавјештајни дио конфереције приказујући демо уживо циљајући на “мрачну страну” IoT технологије. Колико је лако имати контролу над таквим уређајима удаљеним приступом? Зашто ЕУ закони касне? Зоран Живковић ће се фокусирати на могућност терористичких активности у Cyber сигурности над западним дијелом Балкана. У каквом је стању cyber сигурност на западном Балкану, колико је спреман и колико се може добро обранити? Требамо ли се бринути? Владимир Петровиц , безбедносни консултант у Unicom Telecom, Србија, одржаће презентацију: „Honeypot – Old or New Way to Protect”.

Да ли honeypot има будућности, јер се cybersecurity драматично мења, не само у нападном него и у одбрамбеном смислу? У својој презентацији показаће да ли има нових могућности за нове могућности и технолошке аспекте коришћења honeypot-a у новој ери cybersecurity. (списак говорника можете видети на линку https://belgrade.qubitconference.com/speakers/

Посљедњи део другог дана конференције ће бити посвећен правним и организацијским темама. Отворена расправа о ГДПР – особни круг података, на којој ће присуствовати Љубица Пендароска, председник Cyber сигурности, корпоративне сигурности и управљање ризицима Initiative-C3I. Главна питања на које ћете добити одговор су: У којим случајевима се подаци третирају као особни подаци? Šто се догађа ако нисте усклађени с новом регулативом? Додатна расправа ће бити усмјерена на IoT и мрежну форензику APT напада.

Другог дана конференције одржаће се практични тренинг уживо. Тренинг држи Ладислав Бацо из CSIRT Словачка. Тренинг „Malware Analysis for Beginners” ће вас научити како да израдите властито тестно окружење или лабос за анализу malwarea уз минималне трошкове, те да схватите принципе и правила која се крију иза цијелог аналитичног процеса.

Више информација на сајту https://belgrade.qubitconference.com/